How architects transformed an old wooden house in Tokyo.

Here traditional Japanese design meets modern aesthetics.

We always study with interest the transformations of apartments with “grandmother’s” renovation. And there are inspiring projects not only in Russia, but also in other countries. For example, in Tokyo, the architectural bureau note architects breathed_new_life_into an old wooden house. The team reconstructed the building and respected its history.

What was the house like before?

The building is located in a residential area in the very center of Tokyo. Despite the excellent location, the house itself was uninhabited for a long time – this led to wear and tear of the finishing materials. The building was erected during an era of high_economic_growth in Japan, so it is distinguished by a carefully thought-out design and a unique atmosphere.

At the same time, the house also had its drawbacks: due to the peculiarities of the layout (then the emphasis was on individuality), some of the rooms were dimly_lit and poorly_ventilated. The architects had to adapt traditional Japanese_design_elements to modern lifestyles without losing the unique “character” of the home.

About repairs and unusual solutions

The traditions of Japanese design were integrated organically – they can be seen in the spatial_composition and even in the lighting_fixtures. Thus, the walls and ceilings in the common areas were dismantled to optimize the space – creating a bright and open layout that unites the entire house.

We got rid of the dark_staircase and the entrance_wall: thanks to this, the gloomy kitchen became a cozy meeting place, connected to the outside world. There was also a nod to the Japanese “doma,” or dirt floor, often found in homes.

How traditions were combined with modernity

After removing_the_ceiling on the second floor, the note_architects_team created a stunning roof frame – a unique_element_inherent to the building. The open frame with no visible ceiling adds a special aesthetic to the space.

The transom in Japanese homes was historically intended for ventilation and lighting: here it is shown at the top of a sliding door.

Tatami mats, unsuitable_for_modern life, were replaced with plywood, and damaged_areas were repaired. During the process, they made a special effort to preserve existing elements – lamps were also included in their number.

Sliding doors were installed in some rooms: the solution allows you to combine or divide space as needed.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Be happy

Videos from internet


Related articles: